Κατερίνα ΠαττακούΒιογραφικό

Σύντομο βιογραφικό

Η Κατερίνα Παττακού γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1960. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Θεολόγος σε Λύκειο. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις τού «Κύκλου» και έχει εκθέσει επανειλημμένως τη δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις στον «Φωτοχώρο» και αλλού. Από την Μικρή Σειρά των εκδόσεων «Φωτοχώρος» έχει κυκλοφορήσει το λεύκωμα με φωτογραφίες της «Σχόλη».


Katerina Pattakou was born in Rethymno in 1960. She studied in Athens Theology at the University of Athens and Photography at the "Photography Circle". She lives and works in Athens as teacher of Theology. Her photographs have been exhibited in all of the group exhibitions of the "Circle". She has shown her photographs in solo exhibitions at "Photohoros" and other galleries on several occasions. A monograph with some of her photographs has been published by "Photohoros Publishing" ("Little Series") in 1998 under the title "Leisure".

Δύο λόγια...

Γεννήθηκα στο Ρέθυμνο, τότε μικρή πόλη. Μεγάλωσα στη Νέα Ιωνία σε μια  γειτονιά που μπορούσαμε να παίζουμε στο δρόμο και γνωρίζαμε τους  γείτονές μας.
Καθημερινά στο δρόμο για το σχολείο περνούσα από μικρά  νοικοκυρεμένα σπιτάκια, τα προσφυγικά που έμοιαζαν κουκλόσπιτα, με τις  αυλίτσες τους καθαρές,  γεμάτες με λουλούδια. Τα καλοκαίρια μου ήταν  γεμάτα μουσικές κουβέντες, ιστορίες, παιχνίδια, χορούς στην πλατεία, γάμους και γλέντια και έρωτες εφηβικούς, στο χωριό μου στην Κρήτη. Η λαχτάρα μου ήταν η επιστροφή στο χωριό μου και στο Ρέθυμνο, στο σπίτι  της θείας μου με ατέλειωτα παιχνίδια και μπάνια στην καθαρή θάλασσα,  και το βραδάκι βόλτα στην προκυμαία.
Επέστρεψα αργότερα στο Ρέθυμνο ως εργαζόμενη και φοιτήτρια, τότε  συνάντησα τον Πλάτωνα Ριβέλλη, αργότερα δάσκαλο μου στη φωτογραφία. Παρακολουθούσα μάθηματα φωτογραφίας με το Μιχάλη, άνθρωπο ειλικρινή και ευαίσθητο, στο πολιτιστικό κέντρο του Ρεθύμνου. Σε ένα διήμερο σεμινάριο  ο Πλάτων μου αποκάλυψε μια άλλη θέα των πραγμάτων, μου έδειξε μια ματιά  της ζωής, που ίσως αναζητούσα.
Έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με τη φωτογραφία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Η Ελένη Παττακού, αδερφή μου, ζωγράφος και χαράκτρια επιμελήθηκε αυτό το  site με τη δική της ματιά κι ευαισθησία. Οι αγαπημένοι μου με αντέχουν  με τη φωτογραφική μηχανή αναμεσά μας.
...Και η ιστορία συνεχίζεται με εικόνες...